Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελούν πρωταρχικές ανησυχίες της κοινωνίας μας και η καλύτερη προστασία τους απαιτεί προληπτικά μέτρα, ενημέρωση και εκπαίδευση. Σε αυτό το πλαίσιο, συγκεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην ασφάλεια και την ενημέρωση των πολιτών.

Δραστηριοποιούμαστε σε διάφορους τομείς όπως η ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου, η εκπαίδευση για την πρόληψη της βίας, η προώθηση της ψυχικής υγείας και η αντιμετώπιση του εκφοβισμού κλπ.

Η εκπαίδευση αποτελεί τον πυρήνα της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών.    Οι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν τους κινδύνους και να αντιδράσουν επιτόπου, προστατεύοντας έτσι τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.

Η εκπαίδευση επίσης προάγει την ψυχοκοινωνική ευεξία των πολιτών, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Μέσω της εκπαίδευσης, οι πολίτες μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις της βίας, του εκφοβισμού, της χρήσης ναρκωτικών και άλλων επιβλαβών συμπεριφορών.

Ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι, οι πολίτες μπορούν να αναπτύξουν ασφαλείς και υγιείς συνήθειες που θα τους συνοδεύσουν σε όλη τους τη ζωή.